Suorittaja - FAQ

Usein kysytyt kysymykset


Haluan suorittaa kansainvälisen sertifioinnin –mitä teen?
ECDL-tutkintoja ja testejä voi suorittaa ECDL-testikeskuksessa. Testikeskuksia on useita ympäri Suomen –ota yhteys suoraan sinua lähinnä olevaan testikeskuseen.

Osaan jo aika hyvin perusasiat. Voinko mennä suoraan testiin?
ECDL-tutkinnon suorittaminen perustuu omaan osaamisen näyttämiseen näyttökokein. Testitilanteeseen voi tulla myös suoraan ilman kurssia. Kysy avoimia testipäiviä testikekuksestasi.
Suosittelemme kuitenkin, että keskustelet yhdessä opettajan kanssa mahdollisen tarpeesi koulutukselle – silloin myös testitilanteessa olet varmempi, kun olet päivittänyt tietosi ja taitosi.

Voinko suorittaa ajokortin, vaikka en osaa lainkaan käyttää tietokonetta?
ECDL-tutkinnoista voi valita itselleen sopivan tason. Valmiista kokonaisuuksista aloitustason tutkinto on eKansalainen-tutkinto, joka pitää sisällään aivan perusasioita tietotekniikan käytöstä. Jos olet jo jonkin verran käyttänyt tietokonetta, voit valita perustason moduuleja. Ota yhteys testikeskuksen kouluttajaan löytääksesi sinulle sopivan tutkintokokonaisuuden. Tutkintouudistuksen myötä on mahdollista myös suorittaa moduuleja koko moduulitarjottimelta, eli yhdistää vaikkapa 3 perustason ja 1 jatkotason moduulia yhteen.

Kävin koulutuksessa ja online-testeissä ja  suoritin hyväksytysti kaikki haluamani moduulit. En ole saanut vielä todistustani, miksi?
Kaikki todistukset tilataan ECDL Finlandilta oppilaitoksen toimesta. Todistuksia tehdään tilauksesta, joten kannattaa olla yhteydessä oman testikeskuksen yhteyshenkilöön ja kysyä tarkempi tilausaikataulu sieltä.

Mitä online-testitilanteessa tapahtuu?
Testitilanne on aina valvottu tilanne, jossa on tutkinnon suorittajan lisäksi aina läsnä ECDL-testinvalvoja. Testitilanteessa kirjaudut ensin omilla tunnuksillasi Sophia-testausjärjestelmään. Valitset testin, jonka haluat suorittaa. Testi latautuu pienen hetken, jonka jälkeen saat ohjeet testin suorittamiseen ja voit käynnistää testin. Testiaika on 45 minuuttia, aika alkaa vasta kun testi on käynnistynyt ja ensimmäinen kysymys näkyvissä. Testitilanteessa näet koko ajan, paljonko sinulla on testiaikaa jäljellä.

En ole aikaisemmin tehnyt online-testejä. Miten voin valmistautua?
Jos testitilanne jännittää, kannattaa ennen ensimmäistä testitilannetta tutustua demokokeen avulla testausjärjestelmän ympäristöön. Tämän voit tehdä vaikka kotona, sitä pääset kokeilemaan ilman testinvalvojan läsnäoloa. Jos ja kun olet tutustunut tekniseen järjestelmään jo etukäteen, ei ensimmäinen testitilannekaan tunnu niin jännittävältä, kun testiympäristö on jo tuttu.

© 2016 ECDL Finland | Powered by Smart Kotisivutyökalu