ECDL maailmalla
ECDL - Kansainvälinen tietokoneen ajokortti
ECDL-tutkinto on maailman tunnetuin tietotekniikka- ja taitotasotutkinto. Sen on suorittanut jo yli 15 miljoonaa ihmistä ympäri maailman.

ECDL-tutkintotodistus on kansainvälisesti tunnustettu todistus tietoteknisestä osaamisesta. Tutkintojen vaatimukset vastaavat hyvin työelämän vaatimuksia ja ne ovat kansainvälisten standardien mukaisia. ECDL-tutkinnot ovat samansisältöisiä kaikissa maissa – suoritetun tutkinnon avulla voi kiistatta osoittaa tietokoneen käyttötaidon pitävästi ja pätevästi kaikkialla maailmassa.

ECDL–tutkinnot sopivat ikään katsomatta kaikille eri aloilla työskenteleville ihmisille, sekä opiskelijoille ja työnhakijoille. Todista osaaminen itselle ja työnantajalle ECDL-tutkinnolla!
 

ECDL MAAILMALLA

ECDL toimii ympäri maailman 150 maassa ja tutkintoja voi suorittaa 41 eri kielellä. 

Euroopassa tutkinto tunnetaan nimellä ECDL ja muualla maailmassa nimellä ICDL. Tutkinto on erittäin arvostettu ja tunnettu. Monissa maissa se on myös edellytys työpaikan saamiseksi ja esimerkiksi Italiassa kiinteä osa maisteriopintoja.

Kansainvälisyys tarkoittaa myös sitä, että tutkinnon osia voi suorittaa eri maissa. Vaihto-oppilas voi jatkaa kotimaassaan kesken jäänyttä tutkinnonsuorittamista Suomessa - ja päinvastoin. ECDL on aidosti kansainvälinen tutkinto!

ECDL säätiön sivut osoitteessa www.ecdl.org. Säätiön sivujen kautta voi tutustua myös muiden ECDL-maiden toimintaan.
 

ECDL SUOMESSA

Suomessa virallisia, tutkintoon tähtääviä ECDL-testejä voi suorittaa ECDL-testikeskuksissa, tasotestauksia ei ole sidottu paikkaan eikä aikaan. Testikeskuksina toimivat laadukkaat, modernit koulutusorganisaatiot ympäri maan. Testikeskuksissa tutkinnon suorittaja voi osallistua valmistavaan koulutukseen tai tulla suoraan ECDL-testeihin. Testikeskuksesta opiskelija saa myös tutkintoon tekemiseen oikeuttavan opintokortin.

Testit voidaan suorittaa automaattisella testausjärjestelmällä tai perinteisillä manuaalikokeilla. Suomessa testejä on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Suomessa kansainvälistä tutkintoa ylläpitää ja kehittää ECDL Finland. Yritys on perustettu vuonna 2006. ECDL Finland myöntää suomalaisorganisaatioille oikeuden järjestää kansainvälisiä ECDL-tutkintoja. Tehtäviin kuuluvat myös mm. tutkintotodistusten myöntäminen, kansallisen testipankin ylläpito ja kehitys, ECDL-tutkinnon suoritusrekisterin ylläpito ja kansainväliseen yhteistyöhön osallistuminen. ECDL Finland tekee tiivistä yhteistyötä suomalaisten testikeskusten ja työelämän edustajien kanssa tutkintosisältöjen ja tutkintojen työelämälähtöisyyden kehittämiseksi.

© 2016 ECDL Finland | Powered by Smart Kotisivutyökalu